καινοτόμες δράσεις


αγωγή υγείας τίτλος:


40 μαθητές της Β τάξης επισκέφτηκαν  και φέτος το ερευνητικό κέντρο CERN  στην Γενεύη. Η επίσκεψη έγινε στις 15 Οκτωβρίου 2015.

Στις 18 Ιανουαρίου ομάδα 10 μαθητών της Γ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτεί το ΑΠΘ για να ενημερωθεί για τις σχολέςστα πλαίσια των δραστηριοτήτων ημέρες σταδιοδρομίας του ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου.

Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης του 6ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα δώσουν πανελλαδικά το μάθημα της Βιολογίας Κατεύθυνσης θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης στα πλαίσια της έκθεσης : «Αρχαίο DNA: παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον»

Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12 Φεβρουαρίου στις 9.30 το πρωί, με τη συνοδεία δύο καθηγητριών.


Α Λυκείου 2015-2016 α τετράμηνο 

 


Οι μαθητές μας δείχνουν το δρόμο για την αλληλεγγύη των λαών. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου γονέων του 6ου ΓΕΛ Καλαμαριάς και συγκέντρωσαν τρόφιμα ρούχα και είδη σωματικής υγιεινής για να τα προωθήσει η Ένωση γονέων Καλαμαριάς στην Ειδομένη στους πρόσφυγες που προσπαθούν να πάνε στην Κεντρική Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή. 

Συλλογή Τροφίμων για τους Πρόσφυγες

Αυτή η δραστηριότητα του σχολείου μας δίνει σε όλους την ελπίδα για την νέα γενιά. Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν άμεσα στην συγκέντρωση υλικών ειδών πρώτης ανάγκης για να δοθούν στους πρόσφυγες που προσπαθούν να πάνε στην Βόρεια Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν στην πατρίδα τους. Ιδιαίτερα αξίζουν συγχαρητήρια οι μαθητές του Β3 οι οποίοι πρώτοι ξεκίνησαν την προσπάθεια για την συγκέντρωση αυτών των ειδών αγοράζοντάς τα με χρήματα του ταμείου της τάξης τους. Ακολούθησε το κάλεσμα του Συλλόγου γονέων του Λυκείου στο οποί ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί μαθητές αλλά και το προσωπικό του σχολείου όπου αγόρασαν πολλά είδη για να τα προωθήσουν στην Ειδομένη εκεί που καθημερινά συγκεντρώνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες οι πρόσφυγες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσω της Π.Γ.Δ. Μακεδονίας προς Βορρά.

 

φωτογραφία1, φωτογραφία2, φωτογραφία3, φωτογραφία4, φωτογραφία5, φωτογραφία6, φωτογραφία7, φωτογραφία8, φωτογραφία9, φωτογραφία10, φωτογραφία11, φωτογραφία12

 

Η ένωση γονέων δήμου Καλαμαριάς, αφού συγκέντρωσε τα διάφορα είδη τα προώθησε στην Ειδομένη και τα μοίρασε στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που συνεχίζουν το ταξίδι τους για το Βορρά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η εξόρμηση αυτή ήταν πολύ επιτυχημένη.


Συμμετοχή στην εθνική συνδιάσκεψη επιλογής για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


 

Η β και η γ τάξη παρακολούθησαν την ταινία "Οικογένεια Belier" στον κινηματογράφο "Μακεδονικό" στις 23 Δεκεμβρίου 20015 στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης (άρθρο 3).