ktirio

 

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

      ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Το 6ο Λύκειο Καλαμαριάς λειτούργησε για πρώτη φορά το σχ.έτος 1990-91 στο ίδιο κτίριο όπου ήδη λειτουργούσε από το 1987 το 6ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Η ίδρυση του αποσκοπούσε στο να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής που ειχε αρχίσει ήδη να ανοικοδομείται και να μετατρέπεται σε αστική απο λαϊκή με μικρές μονοκατοικίες που ήταν μέχρι τότε.Τα δυο σχολεία συλλειτούργησαν με εναλλασσόμενες βάρδιες μέχρι τα Χριστούγεννα του 2006.Με το νέο έτος και αφού είχε ήδη ανοικοδομηθεί νέο πρόσθετο κτίριο στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος,το 6ο Λύκειο εγκαταστάθηκε στο νεόδμητο κτίριο, όπου και παραμένει ως σήμερα. Προηγήθηκαν όμως δυόμισι χρόνια επίμονων προσπαθειών του συλλόγου του 6ου Λυκείου για να ανοικοδομηθεί το νέο πρόσθετο κτίριο.Έτσι σταμάτησαν οι βάρδιες και καθιερώθηκε μόνιμα η πρωϊνή λειτουργία και των δυο σχολείων στον ίδιο χώρο. 
Το σχολείο λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με 9 έως 12 τμήματα,ανάλογα με τη σχ.χρονιά.Η δύναμη των τμημάτων σπάνια έπεσε κάτω από 25 μαθητές,ενώ υπήρξαν και χρονιές που έφθασε και τους 32 μαθητές.
 
     ΣΥΛΛΟΓΟΣ.Τον πρώτο σύλλογο αποτελούσαν οι Νίκος Τζουμάκας, πατήρ Γαβριήλ Ανδρέου, Γιάννης Παπανικολάου, Ελευθερία Νιούρη, Νέλλα Μαυρουλέα, Κώστας Μουτζουρίδης, Ελένη Πέρρου, Αργυρώ Μαχαιρίδου, Σοφία Κατσαμάκα, Καλλιόπη Σισμανίδου, Δημήτρης Παπαναστασίου, Πέτρος Γεωβανέκος, Αναστασία Αναγνώστου.
 
 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ.Νίκος Τζουμάκας(1990-92), Χριστόδουλος Μπαδέκας(1992-μέσα σχ.έτους 1994-95), πατήρ Γαβριήλ Ανδρέου(μέσα σχ.έτους 1994-95 εως 1997), Νίκος Μπατζάκης(1997-02), Νίκος Κασσιανίδης(2002-07), Γιώργος Παναηλίδης(2007-11),   Μάρκου Παναγιώτης (2011μέχρι Ιούλιο 2017), Χαρίκλεια Κουκαρούδη-Τουνουσίδου (1η Αυγούστου 2017-σήμερα).

 

Εμείς αγαπάμε τα ζώα

Σκεφτείτε ότι εκτός από τους άστεγους υπάρχουν και τα αδέσποτα. Ο πολιτισμός μας φαίνεται από την φροντίδα και το ενδιαφέρον που δείχνουμε σ' αυτά. 

Λίγη τροφή και νερό σε μια γωνιά στην πυλωτή μας είναι μια ελπίδα επιβίωσης για αυτά.

tzak Πριν ξεκινήσουμε το αυτοκίνητο το πρωί κορνάρουμε ελαφρά. Πολλές γατούλες βρίσκουν ζεστασιά στα λάστιχα ή στο κινητήρα του αυτοκινήτου.

Στο δρόμο όταν οδηγούμε προσέχουμε. Τα αδέσποτα ζωάκια δεν ξέρουν από ΚΟΚ. Η ζωή τους είναι στα χέρια μας μην την τους στερήσουμε. Άλλωστε θα μπορούσε να είναι και ένα απρόσεκτο παιδάκι που και αυτό δεν γνωρίζει επίσης από ΚΟΚ. Μην ξεχνάμε τα αδέσποτα όπως οι άστεγοι έχουν και αυτά την ανάγκη μας. 


 

Υποτροφίες Δωρεές
  • Ο Ηλίας και η Κυριακή Καραντώνη στην μνήμη του παιδιού τους Δημήτρη  Καραντώνη προσφέρουν σε όποιον/α βγάλει το μεγαλύτερο βαθμό απολυτηριου στο σχολείο μας το ποσό των 1000 ευρώ κάθε χρόνο. Ήδη τρεις μαθήτριές μας παρέλαβαν τις επιταγές. Ευχαριστούμε θερμά τους Ηλία και Κυριακή Καραντώνη για την όμορφη πράξη τους.
  • Για το σχολικό έτος 2014-2015 την υποτροφία την πήρε η μαθήτρια της Γ τάξης Ματσουλιάδου Μαργαρίτα.

 

Το σχολείο μας συγχαίρει την μαθήτρια της Β Λυκείου Μακαρούνα Κατερίνα η οποία πήρε το αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο με πηδαλιούχο στους παγκόσμιους παράκτιους κωπηλατικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη

 

Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας σε σχολικά  και πανελλήνια πρωταθλήματα για το σχολικό έτος 2014-2015

 

Τζούντο

 

Μπακίτας Θεόδωρος 3η  θέση πανελλήνιο στα 60 kg

 

Γρηγοριάδης Γεώργιος 4η θέση στα 73 kg

 

Συμεωνίδης Στέφανος 4η θέση στα 66 kg

 

Μπαντμιγκτον

 

Γεράνης Αθανάσιος 3η θέση Πανελλήνια στο διπλό νέων-ανδρών

 

Γεράνης Αθανάσιος και Δαμακούδη Άννα 1η θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα(επίπεδο σχολείων) Α΄φάση Διπλό-Μικτό.

 

Πόλο

 

Σαϊβανίδης Θεώδωρος 2η Πανελλήνιο εφήβων

 

Στίβος

 

Μακαρούνα Αικατερίνη 3η θέση Πανελλήνιοι αγώνες στίβου Α φάση και 5η θέση στο δρόμο σε ανώμαλο έδαφος.

 

το σχολείο μας μπορείτε να το βρείτε και στο χάρτη